Jose Mourinho večeras neće mirno spavati: Posebni izgubio meč koji nije smio, ostao i bez zvijezde
Nebeskoplavi eliminisali Vučicu (Foto: EPA)

Lazio pobijedio Romu

Jose Mourinho večeras neće mirno spavati: Posebni izgubio meč koji nije smio, ostao i bez zvijezde

O. Lekić

Lazio je u rimskom derbiju pobijedio Romu na Olimpicu rezultatom 1:0 i eliminisao je ekipu Josea Mourinha iz italijanskog Kupa.

Gradski derbi između Lazija i Rome u četvrtfinalu Kupa Italije završen je pobjedom Nebeskoplavih. Jedini gol na meču postigao je Mattia Zaccagni s bijele tačke u 51. minuti.

Ovom duelu prethodio je veliki obračun navijača na tribinama. Gađali su se bocama, petardama, bakljama, no utakmica je startala u predviđenom terminu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, da bi na samom otvaranju drugog dijela vidjeli velika uzbuđenja i penal za Lazio.

Huijsen je nespretno reagovao u kaznenom prostoru. Castellanos to koristi, dolazi prije do lopte, a mladi defanzivac Rome ga ruši. Orsato je nakon pregleda VAR-a pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Mattia Zaccagni. Pogodio je za veliko slavlje navijača Lazija i vodstvo od 1:0.

Oglasi

Nakon gola igra se malo rasplamsala. Na obje strane je bilo određenih pokušaja za promjenu rezultata, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

Lazio je na kraju eliminisao velikog rivala i ide u polufinale Kupa Italije, no ispadanje nije jedina nevolja koja je zadesila Josea Mourinha večeras.

Na poluvremenu je iz igre izašao Paulo Dybala. Navodno se radi o povredi i to bi mogao biti još veći udarac za Mourinha.

Sami finiš donio je i crveni karton za Pedra. On je dobio dva žuta u nekoliko sekundi i morao je ranije u svlačionicu. Azmoun je na drugoj strani također isključen zbog udaranja protivničkog fudbalera.

Kup Italia:

Lazio - Roma 1:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi