Lazio slavi Immobilea i Strakoshu
Foto: EPA

Rimljani savladali Staru damu

Lazio slavi Immobilea i Strakoshu

Juventus i Lazio su odigrali jedan od derbija osmog kola Serija A, a na kraju su gosti iz Rima, nakon velikog preokreta i drame u finišu, slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Sve je, međutim, počelo odlično za Staru damu koja u 24. minuti dolazi do vodstva od 1:0. Strijelac gola je bio Douglas Costa koji je odlično reagovao u kaznenom prostoru nakon jedne odbijene lopte.

U prvom poluvremenu je Stara dama držala sve pod kontrolom, a Khedira je u 36. mintu mogao postići i drugi gol za svoju ekipu, ali je Strakosha odlično odbranio njegov pokušaj.

Drugo poluvrijeme, ipak, donosi puno bolju igru gostiju, pa Lazio dolazi do izjednačenja u 48. minuti. Strijelac izjednačujućeg gola za Lazio je bio Ciro Immobile koji je odlično pogodio nakon sjajne akcije svoje ekipe.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol gostiju. Ponovo je u glavnoj ulozi bio sjajni Immobile. On je u 52. minuti zaobišao Buffona, ali ga golman Juventusa ruši, pa sudija Mazzoleni dosuđije penal za Lazio.

Immobile je uzeo loptu i u 54. minuti sigurno izveo udarac sa bijele tačke i postigao gol za veliki preokret Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve je nakon primljenog gola krenuo u napade, a fudbaleri Stare dame su propustili nekoliko dobrih prilika. Matuidi je u 71. minuti pokušao, ali nije uspio donijeti izjednačenje svojoj ekipi. Stara dama je nastavila napadati i kontrolisati posjed lopte, ali izabranici Massimiliana Allegrija nisu uspijevali doći do izjednačenja, iako se u sudijskoj nadoknadi zatresao i okvir gola Lazija. Imao je Juventus u samom finišu utakmice i penal. VAR je presudio u korist Juventusa, Dybala je izveo najstrožiju kaznu, ali je golman Strakosha sjajnom odbranom donio veliku pobjedu ekipi iz Rima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi