Hrabri Udinese očitao lekciju Laziju na Olimpicu

Serija A

Hrabri Udinese očitao lekciju Laziju na Olimpicu

E. Škorić

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 9. kola italijanske Serije A dosta iznenađujući rezultat, pošto je Udinese slavio u Rimu protiv Lazija s 3:1.

Lazio se smatrao favoritom, ali Udinese standardno nezgodan po Rimljane, mada niko nije očekivao ovakav rasplet situacije.

Od početka se vidjelo da gosti iz Udina nemaju previše respekta prema domaćinu, djelovali su bolje na terenu i poveli već u 18. minuti golom Arslana.

U završnici prvog dijela Pussetto je povisio na 2:0, da bi Forestieri u 71. minuti dokrajčio domaću ekipu.

U 74. minuti je Ciro Immobile izborio penal, a onda ga i realizovao za tračak nade, no Lazio nije uspio više od toga, pa je upisao treći poraz. Trenutno je tim Simeonea Inzaghija deveti s 14 bodova, dok je Udinese stigao na 12. mjesto sa 10 bodova.

Top Komentari

BlueBoys
Ko igro na Lazio pare je bacio.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije