Na sreću svi su ostali živi: Prvi let Lazija u novom avionu bio je za zaborav

Nebeskoplavi gostovali Crotoneu

Na sreću svi su ostali živi: Prvi let Lazija u novom avionu bio je za zaborav

Admin Čaušević
Teme:

Lazio se nedavno pohvalio kupovinom vlastitog aviona, ali prvo iskustvo bilo je za zaborav.

Pred ekspedicijom Nebeskoplavih bilo je nekoliko dramatičnih neizvjesnosti i nesigurnosti tokom leta u Kalabriju zbog nevremena u toj regiji.

Samo slijetanje na aerodrom Pythagoras je bilo kritično zbog jakog vjetra. Avion je obišao tri kruga oko piste prije nego što je konačno dotako tlo.

Nakon što su riješili utakmicu s 0:2 nova drama je uslijedila prilikom povratka u Rim nakon što kontrola letova na aerodromu u Crotoneu nije dala dozvolu za uzlijetanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon toga se delegacija Lazija autobusom prebacila do aerodroma u Lamezij, a u prijestolnicu su se vratili letom aviokompanije Alitalia.

Avion Lazija, Boeing 737/300, trebao bi se danas vratiti u svoju bazu, a naredni let će biti kroz desetak dana i to u Njemačku na gostovanje Borussiji Dortmund.

Top Komentari

user1593552852
Nisu tri kruga, nego 3 missed approacha za slijetanje na pistu i uz to moguce holdanje, ako je raspored bio gust.
5 3
Bulle
Čuj nova drama?? Nikakva nova drama nije bila, ljudi se prebacili busem i normalno otisli...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi