Laziov 'otpadak' na probi u Birminghamu
Foto: EPA

Karijera Ravela Morrisona i dalje ide silaznom putanjom

Laziov 'otpadak' na probi u Birminghamu

Ravel Morisson se priključio treninzima Birmingham Cityja kako bi trener ove ekipe Harry Redknapp procijenio da li bi ovaj nekada veliki talenat bio adekvatno pojačanje za njegovu ekipu.

Naime, iako je Morrison pod ugovorom sa Laziom još dvije godine, u ovom rimskom klubu su mu odlučili dopustiti da pokuša sebi obezbijediti transfer i mogući povratak u Championship.

Morrison je prošao omladinsku školu Manchester Uniteda, a on je već jednom boravio u Birminghamu i to u sezoni 2012/2013 kao posuđeni igrač West Hama.

"Ravel je stigao i on će nekoliko dana trenirati sa ekipom kako bi ga mogli bolje procijeniti", izjavio je Redknapp za zvaničnu stranicu Birmingham Cityja.

Ovaj 24-godišnjak je skupio samo četiri nastupa u Seriji A za dvije godine koliko je već u Laziju, a krajem januara ove godine je bio posuđen QPR-u.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On se nije uspio nametnuti ni u ovoj ekipi, pa je od pet susreta u Championshipu, koliko je odigrao, samo jednom bio starter.

Ravel Morrison je u svojoj fudbalskoj karijeri nastupao još i za Cardiff City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi