Neviđen kraj meča u Francuskoj: Domaći izbacuju svoje navijače, protivnika ni na mapi, a sudija...

Nerealne scene

Neviđen kraj meča u Francuskoj: Domaći izbacuju svoje navijače, protivnika ni na mapi, a sudija...

Admin Čaušević

Dugo godina će se pamtiti šta se sve dešavalo u posljednjem kolu Ligue 2 u sezoni 2022/23. Poznato je sve, a kao da nije poznato ništa. Posebno je bilo dramatično na stadionu Oceane gdje su igrali Le Havre i Dijon.

Posljednje 38. kolo Ligue 2 donijelo je veliku dramu pošto su se tri kluba ravnopravno borila za prve dvije pozicije koje donose direktan plasman u Ligue 1.

Bordeauxu je trebala pobjeda nad Rodezom, ali se ovaj klub sam otpisao zbog vlastitih navijača koji su napravili incident nakon gola gostiju. 

Metz je pobijedio Bastiju poslije drame sa 3:2 te još uvijek visi u zraku i morat će sačekati na konačnu odluku takmičarske komisije za meč Bordeaux - Rodez, ako gosti ne izgube za zelenim stolom, Metz je u Ligue 1.

Jedini siguran putnik u društvo najboljih francuskih klubova je Le Havre koji se u elitu vraća nakon 14 godina. 

Oglasi

Le Havre je na stadionu Oceane pred 23.000 svojih navijača uspio pobijediti Dijon sa 1:0 uz do sada neviđen kraj utakmice. 

Naime, nestrpljivi domaći navijači su utračali na teren 20-ak sekundi prije kraja jer su mislili da je meč završen, a sudija je odlučio da prekine susret.

Uzalud je spiker molio pristalice Le Havrea da se vrate na svoja mjesta, pa su glavni protagonisti na terenu morali uzeti stvari u svoje ruke.

Igrači Dijona su očekivano pobjegli u svlačionicu, a trener Le Havrea i igrači tog tima su izbacivali vlastite navijače sa terena.

Nakon što se situacija smirila igrači Dijona su odbili da izađu na teren, pa se posljednjih 10 sekundi meča igralo samo sa igračima domaćina i sudijom Romainom Lissorgueom na centru.

Na kraju je meč priveden kraj i Le Havre je slavio pobjedu sa 1:0, dok je Dijon ispao i sljedeće sezone će igrati u trećem rangu francuskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti