Div među fudbalerima: Pored njega svi izgledaju minijaturno
Foto - Twitter

Francuz se izdvaja

Div među fudbalerima: Pored njega svi izgledaju minijaturno

Midhat Šljivak

Souleymane Isaak Toure prepoznatljiv je na fudbalskom terenu zbog svoje visine.

Ovaj 19-godišnjak visok je, za fudbalera nestvarnih 206 centimetara, pa većina njegovih protivnika i saigrača pored njega izgleda minijaturno.

Interesantno je da je Toure i jedan od najtežih fudbalera koji su aktivni. Ima više od 100 kilograma, ali njegove fizičke predispozicije su zaista sjajne i on na terenu izgleda zaista čudesno.

[twitter]https://twitter.com/PlusLigue1/status/1432781541894238210[/twitter]

Velikani evropskog fudbala prate njegove igre. U notesu skauta pod njegovim imenom stoji da je brz, da ima izuzetnu koordinaciju tokom startova, ali ima tu još stvari koji se mogu popraviti.

Zamjerka je pozicioniranje. Skauti smatraju da bi tu trebao više raditi, no i bez toga je ovaj igrač francuskog Le Havrea interesantan mnogim klubovima.

Francuski velikani Lyon i Marseille pokušavaju ga dovesti u svoje redove, a navodno interes pokazuju Real Madrid i Milan.

Toure ugovor s Le Havreom ima do 2023. godine, ali izvjesno je da bi već tokom ljeta mogao da završi u nekom većem klubu.

Top Komentari

Vienner
Covjek visok 190 a vi pisete nekih 206 cm hshahaaha
0 0
Kiss
Samo ga izbrusiti i ima da bude štoper svjetske klase
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi