Le Havre i pored dva promašena penala prošao dalje

Nantes ispao

Le Havre i pored dva promašena penala prošao dalje

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Le Havrea plasirali su se u osminu finala Kupa Francuske nakon što su kao gosti savladali ekipu Avenir Lozerea rezultatom 3:0.

Svi golovi u ovom susretu pali su u finišu susreta. Veliku priliku je za goste u sedmoj minuti propustio Mahrez koji je promašio penal, a isti igrač je i u 59. minuti ponovo promašio udarac sa bijele tačke.

Ipak, promašeni penali nisu sputali goste, te su do kraja postigli tri gola. Za vodstvo je u 79. minuti pogodio Bonnet, da bi šest minuta kasnije na 2:0 povećao El Hajdi. Konačnih 3:0 postavio je Mesloub u 90. minuti susreta.

Trećeligaš Epinal izbacio je nakon penala ekipu Nantesa sa 5:4(1:1).

Nakon što je prvo poluvurijeme okončano bez golova, Crillon je u 60. minuti doveo Epinal u vodstvo, da bi utakmicu u produžetak uveo Filip Đorđević golom za 1:1 u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Pošto u produžecima nije bilo golova, uslijedilo je izvođenje penala, gdje su se boje snašli domaći fudbaleri koji su tako prošli među 16 najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.