Lech bez problema protiv Piasta, Gornik remizirao

Ekstraklasa Poljske

Lech bez problema protiv Piasta, Gornik remizirao

Lech Poznan je uhvatio priključak za vodećim klubovima Ekstraklase Poljske nakon današnjeg trijumfa nad Piastom rezultatom 4:0. 

Domaćem timu je 36 minuta bilo potrebno da povede sa 1:0, a strijelac je bio Pawlowski. Taj rezultat zadržao se sve do 75. minuta kada Lech dolazi i do drugog pogotka, ovog puta preko Teodorczyka.

Na 3:0 četiri minuta prije kraja svojim drugim pogotkom povisio je Pawlowski, da bi konačnih 4:0 u sudijskoj nadoknadi vremena postavio Linetty. Lech Poznan je nakon ove pobjede četvrti sa 40 bodova, dok je Piast dvanaesti sa 28 bodova.

U drugom susretu igranom danas Gornik Zabrzje i Korona podijelili su bodove, a pogodaka nije bilo. Boris Pandža mečje odgledao sa klupe za rezervne igrače, dok je Vlastimir Jovanović odigrao svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.