Lech nastavio potjeru za Wislom

Štilić i Burić nastavili sa dobrim igrama

Lech nastavio potjeru za Wislom

Adnan Beganović

U okviru 21. kola fudbalskog prvenstva Poljske, Lech čije boje brane bh. internacionalci Jasmin Burić i Semir Štilić pred svojim navijačima pobijedio je Jagielloniju (2:0).

Momčad naših internacionalaca u vodstvo je došla u 27. minuti. Nekadašnji veznjak Željezničara, Semir Štilić, lijepo je uposlio Mikolajczaka koji sjajno centrira, a u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Lewandowski.

Nakon ovog pogotka Lech je nastavio sa napadaima, a ofanzivnu igru krunisao je drugim pogotkom. Strijelac je bio Mikolajczak u 62. minuti susreta.

Štilić je solidno odradio svoj posao, a u igri je bio do 86. minute, dok je Burić još jednom pokazao da je u izvanrednoj formi. Imao je nekoliko dobrih intervencija i svoju mrežu sačuvao je netaknutom.

Nakon 21. kola Lech sa 42 boda zauzima drugu poziciju na tabeli, a trenutno je vodeća Wisla sa 44 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.