Lech oslabljen u duelu sa Sarajevom

Kownacki propušta revanš

Lech oslabljen u duelu sa Sarajevom

Adnan Beganović

U okviru 2. pretkola Lige prvaka u srijedu će u Poznanu revanš susret odigrati Lech i bosanskohercegovački prvak Sarajevo.

Poljski prvak je u prvom susretu na Koševu slavio sa 2:0 i nalazi se na korak do prolaska u narednu fazu takmičenja. Međutim, iz redova našeg šampiona najavljuju borbu do samog kraja, a za Sarajevo stižu i dobre vijesti iz Poznana.

Naime, revanš susret 2. pretkola Lige prvaka propustit će mladi napadač Dawid Kownacki, koji se povrijedio na Koševu i igru je morao napustiti u 38. minuti.

Očekivali su u Lechu da će se mladi ofanzivac uspjeti oporaviti do srijede, no detaljni liječnički pregledi potvrdili su da je Kownacki teže povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prilikom sudara sa Stepanovom mladi David je povrijedio i skočni zglob. Teren je napustio šepajući, a detaljni liječnički pregledi su pokazali da se radi o težoj povredi, pa će Kownacki biti podvrgnut operativnom zahvatu. Operativni zahvat biće obavljen u četvrtak, a David će s terena odsustvovati od šest do dvanaest sedmica", potvrdili su iz liječničkog tima Lecha.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti