Lech se ne odriče Štilića

Klub sprema nove ugovore

Lech se ne odriče Štilića

Edmir Škorić

Poljski nogometni prvoligaš Lech iz Poznana mogao bi na kraju sezone ostati bez nekolicine ključnih igrača, između ostalih i bh. reprezentativca Semira Štilića.

Štilić je od ljeta slobodan igrač. Klub je spreman pregovarati o produženju njegovog ugovora, te je na adresu našeg reprezentativca prije početka sezone poslao novi ugovor, ali Štilićevi zastupnici prošle sedmice nisu stigli na pregovore.

Bivši igrač Željezničara ima konkretne ponude njemačkih bundesligaša Werdera i Borussije Moenchengladbach te je njegov odlazak iz Poljske sve izvjesniji.

"Pregovaramo sa svim igračima kojima ističe ugovor. Većini njih već je ponuđen novi ugovor", kazao je Lechov sportski direktor Andrzej Dawidziuk.

Momčad iz Poznana, prema pisanju poljskih medija, moglo bi bez odštete na ljeto napustiti čak šest igrača. Tako novu sredinu na ljeto mogu potražiti Marciano Bruma, Marcin Kikut, Bartosz Slusarski, Dimitrij Injac, Semir Štilić i Grzegorzowi Wojtkowiak.

Navodno su posljednja dvojica, Štilić i Wojtkowiak, odbili nove ugovore.

"Spremni smo im ponuditi nove ugovore. Niko još nije rekao da neće potpisati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.