Lech slavio, Štilić ponovo pogodio

Sve bolje igre bivšeg veznjaka Željezničara

Lech slavio, Štilić ponovo pogodio

Adnan Beganović

U 24. kolu fudbalskog prvenstva Poljske, Lech naših Semira Štilića i Jasmina Burića, pred svojim navijačima sa 2:0 svladao je Arku, a u listu strijelaca ponovo se upisao bivši veznjak sarajevskog Željezničara.

Semir Štilić nastavio je sa sjajnim partijama. Nakon što je u prošlom kolu u derbiju sa Legijom donio Lechu pobjedu i večeras je bio strijelac. Bh. veznjak primio je loptu na nekih desetak metara od gola gostiju i lijevom nogom u maniru rasnog strijelca pogodio je suprotni ugao.

Lech je na svom terenu dočekao Arku i upisao sigurnu pobjedu. Već u 13. minuti naš internacionalac pogodio je za 1:0, a za konačnih 2:0 pogodio je Wojtkowiak.

Ovom pobjedom Lech je došao na bod zaostatka za vodećom Wislom, s tim što trenutni lider ima itakmicu manje.

Rezultati 24. kola:
Lech - Arka 2:0
Zaglebie - Cracovia 0:0

Poredak:
Wisla 50 (-1), Lech 49, Ruch 43, Legia 42...

rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.