Lechu pripao derbi protiv Gornika, Pandži poluvrijeme

Ekstraklasa Poljske

Lechu pripao derbi protiv Gornika, Pandži poluvrijeme

Veliki derbi petnaestog kola Ekstraklase Poljske između Lecha iz Poznana i Gornik Zabrzja pripao je domaćem timu rezultatom 3:1. 

Prvih 45 minuta nije dalo naslutiti da će se po okončanju meča radovati domaći igrači, pošto je Gornik već od 11. minuta vodio preko Nakoulme. Lovrencsics je izjednačio tek u 65. minutu, ali je Lech već deset minuta kasnije imao i rezultatsku prednost.

Kaminski je bio strijelac za 2:1, dok je pobjedu u finišu utakmice potvrdio Teodorczyk. Boris Pandža bio je starter u poraženom timu, ali je već na poluvremenu zamijenjen, dok Jasmin Burić nije konkurisao za utakmicu u domaćem timu.

U drugoj utakmici igranoj danas Slask je u gostima rezultatom 2:1 savladao Lechiju Gdanjsk. Gornik je ovom porazom ostao na tri boda manje od lidera Legije iz Varšave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.