Lechu Superkup, Štilić umalo tragičar

Superkup Poljske

Lechu Superkup, Štilić umalo tragičar

Adnan Beganović

Wisla iz Krakowa i Lech iz Poznana utakmicom Superkupa otvorili su novu sezonu u Poljskoj. Nakon 90 minta nije bilo pobjednika (1:1), a više sreće pri izvođenju jedanaesteraca imala je ekipa naših Semira Štilića i Harisa Handžića.

Lech iz Poznana na najbolji mugući način otvorio je novu sezonu. Osvojen pokal u Superkupu fudbalerima Lecha sigurno će biti dodatni motiv u sezoni koja je ispred nas.

Utakmicu su bolje otvorili Štilić i društvo, a prvu priliku imao je upravo naš internacionalac i to već u 2. minuti susreta, ali njegov udarac odbranio je Pawelek. Sedam minuta nakon propuštene prve prilike Lech dolazi u vodstvo, a strijelac je bio Lewandowski. U 25. minuti Štilić ponovo isprobava svoj udarac, ali i ovaj put uspješniji je bio golman Wisle.

Wisla dolazi do izjednačenja u 38. minuti preko Diaza, a sa ovim rezultatom otišlo se i na odmor. U drugom poluvremenu obe ekipe su imale po nekoliko prilika ali nisu ih uspjeli pretvoriti u pogodak. Dvije najbolje šanse za Lech imao je nekadašnji napadač Sarajeva, Haris Handžić, koji je u igru ušao 75. minuti umjesto Jakuba Wilka, ali oba puta od našeg internacionalca uspješniji je bio Pawelek.

Pošto je rezultat nakon 90 minuta glasio 1:1, odmah se prišlo izvođenju jedanaesteraca, a veliki tragičar utakmice moga je biti naš reprezentativac Semir Štilić, koji je šutirao penal za pobjedu u 5. seriji, ali nije ga uspio realizirati. Međutim, da Štilić nakon doista sjajne predstave tokom svih 90 minuta, ne bude tragičar, pobrinuo se golman Lecha Kasprzik, koji odmah nakon promašaja Štilića brani penal Maleckom i svom timu donosi prvi trofej u sezoni. Pored Štilića i Handžića i naš golman Jasmin Burić našao je mjesto u ekipi Lecha. Burić je svih 90 minuta susret promatrao sa klupe za rezerve.

Superkup, Poljska:

Wisla – Lech 1:1 (3:4)-nakon jedanaesteraca

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.