Leeds ostao bez finala na Wembleyju, Derby će se boriti za plasman u Premiership
Foto: Leeds United

Championship, play-off

Leeds ostao bez finala na Wembleyju, Derby će se boriti za plasman u Premiership

Leeds je u prvom meču polufinala play-offa Championshipa slavio na gostovanju kod Derbyja sa 0:1 i bio u sjajnoj situaciji pred revanš na svom Elland Roadu.

Iako je poveo, Leeds je u revanšu pred svojim navijačima na kraju poražen rezultatom 2:4, pa je Derby izborio finale play-offa na Wembleyju u kojem će se za plasman u Premier ligu boriti sa Aston Villom.

Prvih 20-ak minuta je proteklo u dobroj predstavi Derbyja, ali je onda Leeds u 24. minuti stigao do vodstva preko Dallasa. Činilo se tada da je Leeds u sjajnoj poziciji za finale na Wembleyju, ali je vrlo brzo sve krenulo nizbrdo.

Nakon velike greške kapitena Leedsa Coopera, Derby je preko Marriotta u zadnjim trenucima prvog dijela stigao do poravnanja, da bi na samom otvaranju nastavka stigao do preokreta preko Mounta.

Cooper je nesmotreno napravio penal u 57. minuti, pa je Wilson u 58. pogodio za vodstvo Derbyja od 1:3 i rezultat koji je njegovoj ekipi garantovao plasman u finale play-offa.

Ipak, Dallas je u 62. minuti uzvartio i smanjio zaostatak Leedsa na 2:3. Bio je to rezultat koji je domaće vodio u produžetke, ali ipak nisu uspjeli izdržati.

Čini se da je želja igrača Leedsa da nakon deceniju i pol izbore PL za svoju ekipu bila prevelika. Pravili su previše gluposti, a jednu je napravio i Berardi.

Berardi je dobio dva brza žuta kartona, pa je Leeds u 78. minuti ostao sa desetoricom.

To je iskoristio derbi i u 85. minuti preko Marriota došao do konačnih 2:4 i plasmana u finale play-offa Championshipa.

Treba dodati da su i gosti ostali sa desetoricom u samom finišu susreta pošto je Malone zaradio isključenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi