Leeds promijenio grb i izazvao bijes navijača

Žele da se vrati stari grb

Leeds promijenio grb i izazvao bijes navijača

Endin Čaušević

Leeds United danas je šokirao svoje navijače, ali i fudbalsku javnost nakon što su iz ovog kluba objavili da su odlučili promijeniti grb.

Mnogi se sjećaju Leeds Uniteda koji je prije više od deset godina bio respektabilna ekipa u Engleskoj, ali i Evropi, no onda je došao pad od kojeg se ovaj legendarni klub još uvijek nije uspio oporaviti.

Leeds već godinama igra u Championshipu, a mnogi se nadaju da će se jednog dana uspjeti vratiti među najjače lige na Otoku. Ovaj klub danas je u centru pažnje, ali ne zbog rezultata već zbog toga što su čelni ljudi kluba odlučili da promijene grb Leedsa.

Legendarni grb ovog kluba odlazi u historiju, a novi se baš i nije svidio navijačima. Oni traže da se stari grb vrati i poručili su da novi grb izgleda smiješno i nije dostojan biti na dresu legendarnog engleskog kluba. Hiljade navijača ovog kluba već su potpisali peticiju da se vrati stari grb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti