Leganes pobjedom protiv Villarreala prekinuo seriju poraza

Slavili na domaćem terenu sa 3:1

Leganes pobjedom protiv Villarreala prekinuo seriju poraza

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Leganesa danas su na domaćem terenu savladali Villarreal sa 3:1 u meču 14. kola španske La Lige.

Leganes je priredio novo iznenađenje svojim navijačima pobjedom protiv favorizovanog Villarreala. Žuta podmornica je imala vodstvo u ovoj utakmici golom Rabe u 60. minuti, ali su gosti do kraja meča stigli do potpunog preokreta.

Prvo je u 72. minuti Rico izjednačio na 1:1, da bi desetak minuta kasnije El Zahar pogodio za 2:1. Konačnih 3:1 u današnjoj utakmici postavio je Gabriel u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Villarreal je na šestom mjestu sa 21 bodom, a sada je Leganes sedmi sa samo jednim bodom zaostatka u odnosu na Žutu podmornicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 14. kolo:

Leganes - Villarreal 3:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi