Bilbao i Villarreal podijelili bodove

Španska La Liga

Bilbao i Villarreal podijelili bodove

Athletic Bilbao i Villarreal su podijelili bodove u posljednjem meču 12. kola La Lige odigravši na San Mamesu 1:1. 

Bilbao se prije ovog susreta nalazio u seriji loših rezultata i danas je uspio da prekine niz od tri vezana poraza i upiše bod nakon dugo vremena.

Ipak, nije sve tako dobro počelo za njih jer je dosuđen penal za goste već u 20. minuti. Ipak, Trigueros nije bio precizan i ostalo je 0:0. Samo osam minuta kasnije isti igrač se iskupio i doveo svoj tim u vodstvo. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta. 

Nastavak meča donio je potpunu inicjativu domaćih koji su na sve načine pokušali da izbjegnu novi poraz i na kraju su uspjeli. Strijelac gola vrijednog jednog boda bio je Aduriz u 77. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilbao se sada nalazi na 15. mjestu sa 12 bodova, a Villarreal je na 6. poziciji i ima devet bodova više od današnjeg protivnika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi