Legenda Arsenala dala dobar savjet rivalskom Tottenhamu

Kako da Spursi ostanu u vrhu Premier lige?

Legenda Arsenala dala dobar savjet rivalskom Tottenhamu

Ljubitelji engleskog fudbala su već neko vrijeme svjedoci velikog napretka Tottenhama, koji je već godinama u vrhu Premier lige. Međutim, ono što 'bode u oči' sve navijače ovog kluba jesu trofeji, kojih nema.

Spursi su konkurentni najjačim klubovima lige, od nekih su i bolji, često i pobjeđuju u tim derbijima ali nekako se stiče dojam da im nedostaje nešto kako bi možda mogli zapucati i na titulu.

Govoreći o Tottenhamu, legendarni napadač Arsenala Ian Wright dao je svoje mišljenje o ovom klubu, kao i jedan dobar savjet Pochettinu, Levyju i ostalim iz vrha ovog kluba.

"Tottenham bilježi napredak i sve je ozbiljniji klub, ali mora početi da troši. S pravim pojačanjima, Spursi mogu biti kandidati za titulu. Ali, nije sve u novcu, treba znati kako trošiti novac jer na primjeru Evertona možete vidjeti da to ne ide tako lako. Prošlog ljeta su potrošili skoro najviše novca u ligi, a nisu napravili ništa", rekao je Wright, čije se riječi odnose i na sve klubove osim Cityja:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vidjeli ste koliko je Manchester City svima pobjegao ove sezone. Ovog ljeta će engleski klubovi morati da se pojačavaju, a to će biti težak zadatak. Trebat će i mnogo novca za to, sasvim sigurno".

Tottenham se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u Premier ligi sa 19 bodova manje od Manchester Cityja i naredne sezone će gotovo sigurno nastupati u Ligi prvaka i to na novom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije