Legenda Atletica odlazi kod Xavija u Katar

Konačan rastanak

Legenda Atletica odlazi kod Xavija u Katar

Atletico Madrid ostao je bez još jedne igračke legende.

Nakon što je klub nedavno napustio Fernando Torres, Diego Simeone u narednoj sezoni na raspolaganju neće imati ni dosadašnjeg kapitena Gabija, koji je odlučio potražiti novi izazov.

Ovaj 34-godišnji fudbaler će, naime, svoju karijeru nastaviti u Kataru, tačnije u tamošnjem Al-Saddu u kojem je već legendarni Xavi Hernandez. Gabi je s novim klubom potpisao ugovor do 2021. godine, što pokazuje da u Kataru ne planira biti samo prolaznik.

Gabi je u proteklom periodu ostavio veliki trag igrajući za Atletico Madrid. S ovim klubom je osvojio La Ligu, Kup kralja, Evropa ligu i Europski superkup.

U karijeri je još igrao za Zaragozu i Getafe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi