Legenda najvećeg svjetskog kluba na petu godišnjicu odlaska poručuje: Vratit ću se!

Casillas se oglasio preko Instagram

Legenda najvećeg svjetskog kluba na petu godišnjicu odlaska poručuje: Vratit ću se!

Prošlo je pet godina otkad se legendarni Iker Casillas oprostio od Real Madrida.

Nakon čak 16 sezona provedenih u seniorskom timu došlo je vrijeme za rastanak u ljeto 2015. godine.

Iker je na ružan način gotovo opa otjeran iz kluba, a danas, pet godina kasnije, prisjeća se tog perioda i kroz hashtag poručuje da će se vratiti.

"Rijetko kada govorim o svom odlasku iz Real Madrida. Organizovao sam press konferenciju sam, napravio grešku, i onda otišao. 5 godina je prošlo od tada. 5 godina otkad sam prešao granicu i otišao u susjednu nam zemlju Portugal. Imao sam potrebu da osjetim nešto što je drugačije. Imati novo okruženje, odustati od izloženosti kritikama i željeti se poboljšati. Dakle prijatelji, svi fudbaleri žele da napreduju, bilo da su dobri ili loši. A za ovo je potrebno da napredujete i na fizičkom i na psihičkom nivou", napisao je Iker uz fotografiju s meča protiv Getafea koji je igran 23. maja 2015. godine. Pored toga dodao je sljedeće:

"Već sam znao da će to za mene biti posljednji meč. Posljednji meč", dodaje legendarni Španac uz nekoliko hashtagova a između ostalog jedan kaže: Vratit ću se!

Inače, Iker trenutno ne brani nikako jer je prije godinu dana doživio srčani udar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je s Realom osvojio tri Lige prvaka, pet puta je bio prvak Španije te je uzeo i dva Kupa Kralja te još mnogo drugih trofeja. S reprezentacijom Španije osvojio je dva Eura i jedan Mundijal.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije