Legenda Premijer lige odlazi u penziju: "Ponosan sam na sve što sam uspio i to bez guranja"

Lučić obilježio jednu eru

Legenda Premijer lige odlazi u penziju: "Ponosan sam na sve što sam uspio i to bez guranja" · Intervju

A. Čaušević

Pomalo iznenađujuće i nekako u tišini jedan od najdugovjećnijih golmana u historiji Premijer lige odlazi u penziju. Mladen Lučić je odlučio da rukavice ostavi u ormar. 

Lučić je na premijerligaškim terenima proveo više od decenije. Počeo je u Slaviji, a završio u Borcu. Od fudbala se oprostio nekoliko dana nakon što je proslavio 35. rođendan.

Sada već bivši čuvar mreže je za SportSport.ba potvrdio da se više nema namjeru baviti profesionalnim fudbalom te da više vremena želi posvetiti porodici.

Razlog za ovakvu odluku je taj što se nisam želio odvajati od porodice. Stariji sin mi sada kreće u školu, a mislim da sam porodici najpotrebniji", kazao je Lučić.

Lučić je u Premijer ligi BiH upisao preko 300 nastupa. Osim za Slaviju i Borac branio je još za Olimpik i Radnik iz Bijeljine.

Vrhunac karijere doživio je na samom početku karijere. Bilo je to 2009. godine kada je Slavija osvojila Kup BiH. Upravo je on bio junak u penal seriji finalnog dvomeča protiv Slobode.

Tog ljeta Slavija je priredila i prvoklasnu evropsku senzaciju izbacivši favorizovani Aalborg u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Nakon 0:0 u Danskoj na Koševu je bilo 3:1.

"Nema ništa za čim bi žalio, stvarno je bilo dosta lijepih trenutaka. Uživao sam u fudbalu. Bilo mi je lijepo u svakom klubu, ali ću izdvojiti osvajanje Kupa sa Slavijom i evropsku pobjedu nad danskim Aalborgom."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, Lučić nam je otkrio da mu je žao što nije zaigrao za neki inostrani klub, ali je naglasio da je ponosan na sve urađeno jer je postigao sve svojim napornim radom i trudom.

"Jedino za čim žalim je što nisam uspio da ostvarim inostrani angažman, mada sam ponosan na sebe što sam toliko godina branio i to bez guranja", poručio je Lučić za kraj.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi