Ko su rekorderi po broju nastupa i broju klubova u Premijer ligi BiH?

Okom statistike

Ko su rekorderi po broju nastupa i broju klubova u Premijer ligi BiH?

E. Škorić

Čovjek s najviše nastupa u Premijer ligi BiH je Mladen Lučić, koji ima 291 nastup, barem prema podacima koji se mogu pronaći na popularnoj stranici Transfermarkt.

Legendarni golman branio je u Premijer ligi za četiri kluba, a trenutno je slobodan. On je u elitnom rangu bh. fudbala bio čuvar mreže Olimpika, Slavije, Borca i Radnika. Prvi nastup u Premijer ligi imao je još 2010. godine.

Drugi na listi igrača s najviše nastupa u Premijer ligi (od zajedničke lige) je Velibor Đurić sa 248 nastupa, a on je također nastupao za četiri premijerligaške ekipe. Nastupao je za Zrinjski, Olimpik, Vitez i Radnik, čiji je i danas član.

Ognjen Todorović ima 244 nastupa, Ševko Okić 241, a bivši igrač Širokog Brijega Wagner 240 nastupa i stranac je sa ubjedljivo najviše nastupa u Premijer ligi. Iza Wagnerae slijedi Bojan Regoje sa također 240 nastupa, Jadranko Bogičević ima 232, Jure Ivanković 218, Ognjen Đelmić 217, a Top 10 zaokružio je Denis Čomor sa 216 nastupa, koliko imaju i Aladin Isaković i Vernes Selimović, dok je 13. Perica Ivetić sa 215 nastupa.

Slijede Srđan Savić sa 212, Dino Ćorić i Nermin Jamak sa po 211, dok po 209 nastupa imaju Mirza Rizvanović, Armin Kapetan i Luka Bilobrk, Josip Barišić ima 208 nastupa, Milan Muminović 204, Pero Stojkić 203. Jedan nastup od Kluba 200 dijeli Anela Hebibovića, trenutno povrijeđenog fudbalera FK Sarajevo.

Inače, najviše klubova u Premijer ligi promijenio je Đelmić, koji je igrao za čak devet timova. Bio je član Laktaša, Drine Zvornik, Zvijezde Gradačac, Olimpika, Borca, Čelika, Željezničara, Radnika i Zvijezde 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mahir Karić je igrao u osam klubova u Premijer ligi BiH. Nosio je dresove Čelika, GOŠK-a, Olimpika, Sarajeva, Travnika, Veleža, Borca i Radnika čiji je član bio i ove sezone.

Joco Stokić, Demis Čomor i Asim Zec su u Premijer ligi nastupali u sedam različitih timova. Stokić je igrao za Modriču, Zvijezdu Gradačac, Borac, Želju, Radnik, Čelik i Tuzla City, Čomor za Sarajevo, Slaviju, Olimpik, Krupu, Mladost DK, Tuzlu City i Borac. Zec je igrao za Olimpik, Čelik, Velež, Travnik, Slobodu, Željezničar i Zrinjski u Premijer ligi BiH.

Promo

Top Komentari

Austinpowers
ELVEDIN VARUPA da mu Bog podari lijepi dzenet ima preko 400 ligaskih tekmi minimalno **** vas transfermarkt
5 0
Gifron1
Mahir Karic 9 klubova. Igrao je 2 mjeseca u Slobodi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi