Legendarni Albanac završio karijeru iz tužnog razloga

Veliki borac nije imao izbora

Legendarni Albanac završio karijeru iz tužnog razloga

Legendarni albanski fudbaler Lorik Cana zvanično je završio svoju bogatu karijeru, tokom koje je nastupao za Lazio, Marseille, PSG, Nantes, Galatasaray i Sunderland.

Ovaj 34-godišnjak je svoju posljednju utakmicu odigrao još prošlog ljeta i to za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, nakon čega je odlučio da pauzira sa fudbalom. Razlog zbog kojeg se Cana povukao su problemi sa srcem, zbog kojih su mu doktori preporučili da prestane sa ozbiljnim bavljenjem sportom.

"Svoju posljednju utakmicu sam odigrao prije 15-16 mjeseci na Evropskom prvenstvu, nakon čega sam praktično i završio sa fudbalom. Fudbal na visokoj, profesionalnoj razini je postao opasan po mene. Imao sam neke zdravstvene probleme prije tog prvenstva, a još tada sam išao na analize gdje je ustanovljeno da patim od bolesti miokarda. Tu su se zapravo samo nastavili problemi s kojim sam se i ranije susretao", započeo je Cana, te nastavio:

"Imao sam snažnu groznicu. Virus je dotakao miokard i izazvao crvenilo, to me mučilo i išao sam na dodatne, konkretnije pretrage. Posjetio sam specijaliste koji su ustanovili da je situacija s tim ozbiljnija nego što se prvobitno mislilo. Išao sam svaka tri mjeseca na pretrage, ali ljekari mi nisu mogli garantovati da se mogu vratiti na fizički nivo na kojem bih morao biti da bih igrao fudbal na visokom nivou. Preporučili su mi da ne rizikujem, a ja nisam imao drugog izbora nego da prelomim i završim karijeru".

Lorik Cana je tokom karijere bio poznat po beskompromisnoj borbi na svakoj utakmici koju je igrao, a to su itekako znali cijeniti navijači svih klubova za koje je nastupao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Cana uživa veliku popularnost i u svojoj domovini, pa su mu tako navijači Albanije prije utakmice sa Italijom u ponedjeljak priredili ispraćaj kakav i dolikuje jednoj od najvećih legendi albanskog fudbala ikada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi