Legendarni Batistuta brani Interovog napadača: "I ja sam imao 11 utakmica bez gola"

Lautaro je bio u golgeterskoj krizi

Legendarni Batistuta brani Interovog napadača: "I ja sam imao 11 utakmica bez gola"

Edmir Škorić

Bivši napadač Fiorentine, Rome i Intera Gabriel Omar Batistuta stao je u odbranu svog sunarodnjaka.

"Inter je bio u određenoj rezultatskoj krizi do utakmice sa Salernitanom kada je slavio s 5:0. Velike kritike bile su najviše usmjerene prema napadačkom tandemu Lautaro Martinez - Edin Džeko. No, njih dvojica su blistali u zadnjem meču i uvjerljivo su prvi strijelci kluba.

U spomenutoj utakmici protiv Salernitane, u petak navečer, Lautaro je postigao tri, a Džeko dva gola.

"Lautaro je sjajan igrač. Čujem da ga kritikuju da je imao seriju od ne znam koliko utakmica bez gola. Sedam ili osam? Ja sam jednom imao seriju od 11 utakmica bez gola. Događa se i to je normalno. Ne sumnjam u Lautara", kazao je Batistuta, koji je u Seriji A zabio 184 gola i za Inter je igrao od januara do juna 2003. godine.

U tom je periodu odigrao 12 ligaških utakmioca i postigao je dva gola.

Lautaro Martinez je svojim hat-trickom kod Salernitane postigao 51 gol u 125 nastupa u Seriji A, te juri osobni rekord od 17 golova koje je postigao prošle sezone, kada je osvojen Scudetto.

Inter nastavlja svoju utrku za Scudetto, ali prije toga ima teško gostovanje večeras na Anfieldu kod Livrpoola u osmini finala Lige prvaka, nakon što je prvi meč na Meazzi izgubi rezultatom 2:0.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi