Džeku čeka hlađenje? "Od petorice izabrat ću dvojicu"

Inter gostuje Liverpoolu

Džeku čeka hlađenje? "Od petorice izabrat ću dvojicu"

Admin Čaušević

Inter večeras igra revanš susret osmine finala Lige prvaka na gostovanju Liverpoolu.

Redsi su prvi meč riješili u svoju korist s 0:2 te je sasvim jasno da Nerazzurri ulaze u nemoguću misiju i potrebno im je pravo čudo da izbore plasman dalje.

Prema najavama iz Italije Edin Džeko se vrlo vjerovatno neće naći u startnoj postavi jer Simone Inzaghi namjerava dati šansu Alexisu Sanchezu.

Od prve minute će sigurno krenuti Lautaro Martinez, dok bi Argentincu u napadu partner trebao biti Sanchez.

Nerazzurri su u posljednjem meču s 5:0 pobijedili Salernitanu. Džeko je bio odličan sa dva gola i asistencijeom, ali bez obzira na to mogao bi završiti na klupi. 

"Lautaro je dao tri gola protiv Salernitane i normalno je da mi se to sviđa jer sam i sabio napadač, ali sam mu ranije rekao da bude miran i spokojan", rekao je Inzaghi za Sky Sport.

"Napadač se mora brinuti kad ne uspjeva kreirati prilike za gol. Ali sretan sam zbog njega, ali i zbog Džeke. Nadao sam se da će zabiti i Correa. Imam i Caiceda i Sancheza, njih petorica se osjećaju dobro i izabrat ću dvojicu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Početni sastav Intera bi trebao izgledati ovako: Handanovič, Bastoni, De Vrij, Skriniar, Perišić, Brozović, Dumfries, Vidal, Calhanoglu, Lautaro, Sanchez.

Inače, Džeko je jedan od rijetkih igrača Intera koji su uspjeli slaviti na Anfieldu, ali i postići golove, međutim čini se da Inzaghi ima nešto drugačije planove.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ma neka i ne igra , neka odmori malo jer Liverpool će dobiti i ovu tekmu. Nema šanse zabiti 3 gola a ne primiti bar jedan zato je bolje Edinu da odmori i da prošeta Liverpool-om i popije kafu. #GRANDE DŽEKO #
4 2
cogoH
Svaku utakmicu napisete dzeko odmara i niked ne pogodite hahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi