Legendarni Casillas se ipak vraća među stative?

Neće okončati karijeru?

Legendarni Casillas se ipak vraća među stative?

Legendarni španski golman Iker Casillas dobio je novu ulogu u svom Portu.

Nekadašnji golman Real Madrida pretrpio je srčani udar 1. maja ove godine i zbog toga su mnogi smatrali da je njegova karijera okončana.

Ipak, govoreći za zvaničnu stranicu kluba povodom dobijanja funkcije u stručnom štabu, Casillas nije ni spomenuo kraj karijere.

On će sada biti veza između strčnog štaba i igrača, ali očigledno ostavlja mogućnost povratka među stative.

"Radit ću nešto drugačije u odnosu na ono što sam navikao. Trener je pričao sa mnom o mojoj situaciji čim se udar dogodilo, želio je da ostanem blizu ekipi, blizu mladih igrača jer je došlo do puno promjena u kadru. Dat ću sve od sebe da im pomognem", rekao je Iker i dodao:

"Već sedmicama se pripremamo, ima još vremena do prve službene utakmice, ali nadam se da ćemo imati odličnu sezonu. Želimo osvojiti ligu, kup i napredovati u Europi".

Za sada je teško reći šta i kako planira Casillas. Neki inostrani mediji smatraju da neće braniti nikako ove sezone, dok drugi pak smatraju da će stati među stative čim se oporavi. Sam Iker nije rekao ni riječ o penziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi