Legendarni Diego Forlan odlučio završiti karijeru
Forlan je sa reprezentacijom Urugvaja 2011. godine osvojio Copa Americu

Sjajni Urugvajac odlazi u penziju

Legendarni Diego Forlan odlučio završiti karijeru

S. Pašalić

Urugvajski napadač Diego Forlan je odlučio da u 40. godini završi svoju karijeu.

Forlan je u Evropu stigao 2002. godine kada je iz Independientea stigao u Manchester United za 11 miliona eura.

Na Old Traffordu je proveo dvije sezone i za United odigrao 98 utakmica i postigao je 17 golova, a onda je za nešto više od 3 miliona eura stigao u Villarreal.

Tu je proveo tri godine, a onda je za čak 21 milion eura prešao u Atletico Madrid gdje je i igrao najbolje te je u 198 utakmica postigao 96 golova.

Još je igrao za Inter, Internacional, Cerezo Osaku, Penarol, Mumbai City i Kitche iz Hong Konga koji trenutno vodi bh. stručnjak Blaž Slišković.

Forlan je u svojoj karijeri između ostalog sa Manchester Unitedom postao prvak Engleske i osvojio je FA kup, a sa Atleticom je osvojio Evropsku ligu i UEFA Superkup.

Također je dva puta bio najbolji strijelac španske LaLige, prvi put u dresu Villarreala u sezoni 2004/2005, a drugi put dok je igrao za Atletico u sezoni 2008/2009.

Za reprezentaciju Urugvaja je odigrao 112 utakmica i postigao je 36 golova, a 2011. godine je osvojio i Copa Americu.

"Bila je to teška odluka. Nisam želio da taj trenutak dođe, ali je jasno da je to neizbježno i da ću jednog dana morat prestati igrat profesionalni nogomet", izjavio je legendarni Urugvajac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti