Legendarni Emir Spahić ponovo na terenu
EPA

Nakratko će prekinuti mirovinu

Legendarni Emir Spahić ponovo na terenu

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić nakratko će prekinuti igračku mirovinu.

Posljednji angažman Spahić je imao u Hamburger SV-u iz kojeg je potjeran u zimu 2017. godine, a iako se od tada njegovo ime dovodilo u vezu s nekoliko klubova, na kraju je ovaj nekada sjajni defanzivac odlučio da se povuče iz fudbala. 

O Spahiću se danas rijetko što može čuti ili pročitati, opredjelio se za miran i porodični život u Dubrovniku, gdje je u međuvremenu odlučio da zaigra futsal, i to profesionalno.

Tu vijesti je, naime, plasirao Dubrovački list koji je objavio da se Spahić vraća iz fudbalske penzije i da će u finišu prvenstva Hrvatske nastupati za tim po imenu Square koji se bori za naslov prvaka.

"Hvala Spahiću..."

Potvrdio je to i predsjednik dubrovačkog futsal kluba Željko Raguž.

"Želio bih se zahvaliti Emiru Spahiću koji se unatoč tome što je pošao u mirovinu odazvao mom pozivu da s MNK Square nastupi u odlučujućoj utakmici polufinala Hrvatske u futsalu koja će se odigrati sutra u Vrgorcu", kazao je Raguž.

Da se Spahić (38) vrlo dobro snalazi na parketu moglo se vidjeti i kada je 2017. godine nastupao na popularnom splitskom turniru 'Četiri kafića', koji tradicionalno okupi brojna poznata imena iz svijeta fudbala, poput Kranjčara, Rakitića, Pranjića... Čak se iskazao i u golgeterskoj ulozi, što možete vidjeti i u videozapisu na kraju samog teksta.

Kroz bogatu igračku karijeru Spahić je nastupao za Hamburger SV, Bayer Leverkusen, Sevillu, Anzhi, Montpellier, Lokomotiv, Torpedo, Shinnik, Zagreb, GOŠK iz Dubrovnika, a bio je i član Čelika.

Za reprezentaciju BiH je odigrao ukupno 94 utakmice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Top Komentari

GAziJAA___
Njegov seljakluk nas je kostao pobjede u pola Pariza..ali dvozubi Bosnjo to ne konta, on misli da su svi protiv njega..
2 3
TipsterXO
Kojim je jezikom ovo pisano?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije