Legendarni Fernando Torres maločas saopštio tužne vijesti

Došao je kraj

Legendarni Fernando Torres maločas saopštio tužne vijesti

Jedan od najboljih napadača svoje generacije Fernando Torres objavio je maločas da završava karijeru.

Torres se oglasio preko Twittera i poslao poruku svim fanovima širom svijeta.

"Imam nešto vrlo važno da kažem. Nakon 18 uzbudljivih godina, došlo je vrijeme da završim svoju fudbalsku karijeru. Sljedeće nedjelje, u 10.00 ujutru po lokalnom vremenu u Japanu, održat ću press konferenciju i objasniti detalje. Vidimo se tamo", rekao je Torres.

Torres je danas 35-godišnji napadač koji igra za japansku ekipu Sagan Tosu, a takom karijere je nosio dresove brojnih evropskih velikana.

Ponikao je u Atletico Madridu iz kojeg je na ljeto 2007. godine prešao u Liverpool u kojem je proveo možda i najbolje dane karijere. Ipak, u januaru 2011. prelazi u Chelsea što se kasnije ispostavilo velikom greškom jer više nikada nije igrao na nivou od prije.

U nastavku karijere igrao je još za Milan, da bi se poslije vratio u Atletico iz kojeg je i otišao u Japan prije godinu dana.

Torres je istinka legenda Atletico Madrida, ali i reprezentacije Španije. On je za Crvenu furiju odigrao 110 utakmica i postigao 38 golova.

U karijeri je osvojio između ostalog Svjetsko prvenstvo, dva puta Evropsko, Ligu šampiona, dva puta Evropa ligu i FA Cup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi