Legendarni Forlan pronašao 10. klub u karijeri

Ne razmišlja o mirovini

Legendarni Forlan pronašao 10. klub u karijeri

Proslavljeni urugvajski fudbaler Diego Forlan karijeru će nastaviti u Hong Kongu.

Tridesetosmogodišnjem Forlanu je istekao tromjesečni ugovor sa indijskim Mumbaijem, a kao slobodan igrač odlučio je otići u Hong Kong i potpisati ugovor s tamošnjim klubom po imenu Kitchee.

Vijest o transferu je potvrđena i na zvaničnoj stranici ovog kluba, na kojoj također stoji da će Forlan ubrzo biti i predstavljen, a detalji ugovora u ovom trenutku nisu poznati.

U proteklim danima špekulisalo se da bi Forlan mogao preći u voljeni Penarol, gdje je napravio prve fudbalske korake, međutim od toga neće biti ništa.

Napadač, koji je za urugvajsku reprezentaciju odigrao 112 utakmica i zabio 36 golova, nosio je u prošlosti još dresove Penarola, Cerezo Osake, Internacionala, Intera, Atletica, Villarreala, Manchester Uniteda, te Independientea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti