Legendarni Francuz i nekadašnji Topnik: Klub je sada prosječan, 75 posto igrača ne zaslužuje dres

Teški dani za Topnike

Legendarni Francuz i nekadašnji Topnik: Klub je sada prosječan, 75 posto igrača ne zaslužuje dres

Legendarni francuski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Arsenala Emmanuel Petit smatra kako Topnici danas nisu u vrhu engleskog fudbala već prosječan tim te preporučuje Pierru-Emericku Aubameyangu da promijeni sredinu. 

Petit je igrao za Arsenal u periodu od 1997. do 2000. godine i s Topnicima osvojio titulu prvaka Engleske. Ipak, za klub kaže da je danas prosječan i poručuje da je on na mjestu Aubameyanga - otišao bi.

"Da sam ja Aubameyang, napustio bih Arsenal. U ovom timu postoji nešto kvaliteta, ali u današnje vrijeme kada dođete u neki tim želite raditi velike stvari. Ali, dajte momci, Arsenal više nije isti. Postao je prosječan klub. Veoma mi je žao zbog navijača i svih ostalih koji vole klub. Žao mi je i zbog nekih ranijih igrača koji su pokušali podržati Arsenalovu reputaciju. Ali, ne žalim zbog onih koji danas igraju u klubu jer smatram da 75 posto njih ne zaslužuje nositi taj dres. Oni bi se trebali pogledati u ogledalo i pokazati malo ponosa", kazao je Petit i dodao:

"Arsenal izgleda kao prosječan tim bez duha, bez ljutnje ili ponosa. Prije Covid19 pauze mislio sam da je situacija drugačija, ali nakon restarta Premier lige vidio sam da se vraćamo starim danima. Ništa se nije promijenilo. Sve je pitanje mentaliteta i želje. Nisam vidio ništa od toga kod Arsenala otkad se fudbal vratio. Mogli su igrati stoljeće protiv Manchester Cityja bez da postignu gol".

"Želim Mikelu Arteti puno sreće jer mislim da je kvalitetan menadžer, ali isto kao i Unai Emery i Wenger, šta treba raditi sa ovim igračima?", upitao se na kraju Petit.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim za Arsenal, ovaj fudbaler igrao je za Monaco, Barcelonu i Chelsea. Za reprezentacihju je upisao 65 utakmica.

Inače, osim Premier lige, s Arsenalom je osvojio i FA Cup. Najveći uspjeh karijere mu je Mundijal s Trikolorima 1998. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

opasni_medo
legendarni GAYija se slaze s tobom Petit
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi