Legendarni fudbaler Uniteda se vratio na mjesto stare slave
Foto: EPA

Ole Gaunnar Solskjaer preuzeio Molde

Legendarni fudbaler Uniteda se vratio na mjesto stare slave

Adnan Beganović

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda, Ole Gunnar Solskjaer, imenovan je za novog trenera norveškog Moldea.

Nakon neuspješne avanture u Cardiffu, Solskjaer se vratio kući, odnosno na mjesto stare slave. Legendarni fudbaler Crvenih vragova potpisao je troipolgodišnji ugovor sa Moldeom, kojeg je sa dosta uspjeha s klupe predvodio od 2011. do 2014. godine.

"Molde je potpisao ugovor na tri i pol godine sa Solskjaerom koji je novio trener našeg kluba. Ole Gunnar je već počeo s radom i vodiće tim u duelu sa Celticom", između ostalog se navodi na službenim stranicama norveškog kluba.

Podsjetimo, legendarni fudbaler Uniteda trenersku karijeru je počeo u rezervama Crvenih vragova, a od 2011. do 2014. godine je vodio Molde. Imao je i kratku avanturu u Cardiffu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.