Legendarni golman bez dlake na jeziku: "Reyes ne zaslužuje počast heroja"

Poginuo u saobraćajki

Legendarni golman bez dlake na jeziku: "Reyes ne zaslužuje počast heroja"

Admin Čaušević

Vijest da je Jose Antonio Reyes poginuo u saobraćajanoj nesreći potresla je svijet sporta čim se za nju saznalo. 

Do incidenta na autobputu A-367 došlo je u subotu 11:40 kada je automobil kojim je upravljao Reyes sletio s ceste te se zapalio.

Prve informacije govore da je uzrok nesreće prebrza vožnja, a čini se da je bivši ofanzivac Reala, Seville, Arsenala i drugih klubova vozio brže od 200 km/h.

Radi se o automobilu marke Mercedes Brabus s550 380hp koji je bio u Reyesovom vlasništvu. Automobil je praktično izgorio u potpunosti.

Igrač se vraćao iz Alamendraleja gdje je obavio jutarnji trening, a kada nije dobio poziv za meč između Extramadure i Cadisa odlučio se vratiti kući.

Osim Reyesa u nesreći su poginuli još Jonathan Reyes i Juan Manuel Calderon. Calderon je preživio nesreću, te je nakon operacije u stabilnom stanju.

Mnoge sportiste nebitno kojim se sportom bave su izrazile saučešće porodici preminulog Reyesa, međutim legendarni Santiago Caniziares je uzdrmato javnost svojim komentarom.

"Neprilagođena brzina je neodgovaran stav. U nesreći ima žrtvi osim vozača. Reyes ne zaslužuje počast kao da je bio heroj. Ali to ne znači da ne žalim zbog onog što se desilo i da se molim za njihove duše", poručio je Canizares.

Ova objava na Twitteru izazvala je lavinu negativnih komentara, a pojednici su čak i prijetili bivšem čuvaru mreže Valencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Romanus
Dobro je rekao, covjek je sa sobom odnio Jos dva zivota
4 0
Fishek
Jel' ovaj Calderon pogino ili prezivio...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi