Niko se od Reyesa nije oprostio emotivnije od Cesca Fabregasa
Reyes i Fabregas su bili saigrači u Arsenalu

Dvojica igrača su bili i veliki prijatelji

Niko se od Reyesa nije oprostio emotivnije od Cesca Fabregasa

S. Pašalić

Jose Antonio Reyes je danas poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Reyes je u svojoj bogatoj karijeri igrao za mnoge klubove, a između ostalih i za londonski Arsenal u kojem je od 2003. do 2011. godine igrao i Cesc Fabregas

Dva igrača su bili saigrači, ali i veliki prijatelji u Arsenalu u vrijeme Wengerove ere, a Fabregas se sada oprostio od Reyesa i prisjetio se vremena iz njihove prošlosti.

"Moj prvi veliki prijatelj u svijetu profesionalnog nogometa, moj cimer, koji je uvijek htio spavati s klima uređajem čak i na -10 stepeni"

"Skromni čovjek koji je uvijek imao osmijeh na licu, veliki nogometaš i sjajna osoba. Nisam se mogao probuditi danas na lošiji način"

"Nikad neću zaboraviti kada ste me ti i tvoja porodica dočekali u svom domu u mom prvom Božiću u Engleskoj kada sam bio sam i imao sam 16 godina. Nikada neću zaboraviti naše tenis-nogomet mečeve u teretani prije i nakon treninga"

"Naša veza na terenu također je bila posebna, jer je uvijek bilo lako naći se između linija kako bi ti kasnije donio razliku. Uvijek kažem da si bio jedan od najvećih talenata u našem nogometu i znam da nisam pogriješio"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prije dva dana sam razgovarao o tebi u intervjuu, možda je to znak, ko zna, da te se sjećam, moj veliki prijatelju. Nikada te neću zaboraviti, nikada te nećemo zaboraviti. Uvijek u našim srcima. Počivaj u miru José Antonio Reyes. Volim te jako puno", napisao je Fabregas.

Jose Antonio Reyes je 2004. godine stigao u Arsenal i odmah osvojio Premiership, a iz londonskog kluba je otišao 2007. godine kada je prešao u Atletico Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi