Legendarni Hrvat otkriva gdje je pogriješio Halilović: Trebali ste me poslušati na tom ručku!

Alen bi danas možda bio drugi fudbaler...

Legendarni Hrvat otkriva gdje je pogriješio Halilović: Trebali ste me poslušati na tom ručku!

Mlada fudbalska reprezentacija Hrvatske okončala je vrlo rano nastup na Evropskom prvenstvu.

Mlade snage Vatrenih osvojile su samo jedan bod u grupnoj fazi te su rano spakovali kofere i zaputili se kući.

Kako to obično i biva, naši susjedi su nakon ovog neuspjeha osuli drvlje i kamenje po mladim momcima, a najgore je prošao Alen Halilović koji je bio i kapiten ove selekcije.

Karijera Halilovića, nevezano za pomenuto Evropsko prvenstvo, već duži niz godina ide samo silaznom putanjom, a o tome je govorio i hrvatski stručnjak Otto Barić.

Nekadašnji trener Dinamo Zagreba i selektor Vatrenih kaže kako zna koji je bio presudan trenutak u karijeri mladog Halilovića i zbog čega danas nije onakav fudbaler kakav se očekivalo da će biti.

Barić se prisjeća trenutka kada su ga Halilovićevi roditelji pozvali na ručak i rekli mu za ponudu Barcelone. On smatra da Alen nije tada trebao otići na Nou Camp.

"Sjećam se kada je dobio ponudu Barcelone. Njegovi roditelji su me tada pozvali i htjeli su moj savjet. Rekao sam im odmah da je prerano za prodaju i odlazak iz Dinama. Savjetovao sam im da sačekaju još barem godinu dana. Mogao je Alen odigrati još 15 ili 20 utakmica i onda napraviti transfer. Međutim, roditelji nisu mogli izdržati, zahvalili su mi na savjetu, ali na kraju su učinili po svome i pustili ga u Barcelonu. To je bila greška na koju sam upozorio", kaže Barić.

Podsjetimo, Alen je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u Standardu iz Liježa, a ovog ljeta se vraća u Milan. Međutim, pitanje je da li Rossoneri računaju na njega i koji je sljedeći potez koji bi ovaj 23-godišnji Hrvat trebao poduzeti...

Top Komentari

nox
Ko gå hebe, dosadno ste s njim
9 0
AmaRam4
Pa brate da je preso tad u neku Francusku il Njemacku ligu bilo bi sad nesto od njeg, a ne odmah u jednu od dvije najboljih liga
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi