Dotakao dno: Alen Halilović u uglednoj Marci završio kao zaboravljeni as

Predstavljali ga kao novog Messija

Dotakao dno: Alen Halilović u uglednoj Marci završio kao zaboravljeni as

E. Čaušević

Od hrvatskog fudbalera Alena Halilovića očekivala se blistava karijera kada je na ljeto 2014. godine iz Dinama prešao u Barcelonu.

Barcelona je za 17-godišnje čudo od igrača platila čak pet miliona eura Dinamu, ali ispostavilo se da je to bio jako loš potez. Za Halilovića su govorili da će on biti novi Messi i očito ga je veliki pritisak i ogromno očekivanje na kraju koštalo uspjeha.

Halilović se nije uspio nametnuti u Barceloni, a nakon toga nikako da pronađe klub u kojem će biti standardan. Možda je to najviše bilo u Las Palmasu, no onda je napravio transfere u HSV i Milan koji su bili velika greška.

Ovaj fudbaler trenutno igra u belgijskom Standard Liegeu na posudbi iz Milana, ali ni tu nema minutažu koju je očekivao. U Milan je stigao prošlog ljeta, ali samo nekoliko sedmica kasnije tražio je da ga prodaju jer je shvatio da Gennaro Gattuso ne računa na njega.

Da se Halilović nalazi na samom dnu najbolje je dokazala ugledna Marca koja ga je uvrstila u rubriku "Kucamo na vrata zaboravljenih asova".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Halilovića tu se još nalaze fudbaleri poput Gansa, Wilsherea, Yarmolenka, Vietta, Brume, Pata, Montoyje, Machede, Gourcuffa, Babela, Schurrlea, Marina...

Promo

Top Komentari

Gdje ti je Hrvatska sada magarcu od Halilovica, hem nisi u reprezentaciji Hrvatske, hem nisi se snasao u svijetu ni y jednom klubu, da si potpisao za BiH daanas bi bio u puno boljoj poziciji, ti ne mozes biti Hrvat i ako rodjen u Hrvatskoj, sta ti je babo po nacionalnosti i odakle je, svi Hrvati rodjeni u BiH trce za Hrvatskom i igraju za Hrvatsku, tako si i ti koji si rodjen u Hrvatsku trebao igrati za zemlju odakle ti je babo.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi