Legendarni kapiten Real Madrida ima novi posao

Radiće u Meksiku

Legendarni kapiten Real Madrida ima novi posao

Edmir Škorić

Jedan od najmarkantnijih španskih fudbalera svih vremena nastavit će u Meksiku svoju karijeru.

Fernando Hierro je čak 14 godina bio igrač Real Madrida s kojim je osvojio pet titula u Španiji i tri Lige prvaka. Njegove igračke godine su prilično daleke, a ovaj 54-godišnjak je u fudbalu ostao aktivan kao trener.

Bio je između 2014. i 2015. pomoćni trener Real Madrida, zatim je vodio Oviedo, a bio je i španski selektor, te je obnašao funkciju sportskog direktora u reprezentaciji svoje zemlje.

Posljednjih godina se povukao iz javnosti, a sada se vratio i radiće kao sportski direktor u ekipi Deportivo Guadalajara u Meksiku. Ovaj klub mnogima će biti poznat po imenu Chivas.

Nema sumnje da je pred njim zahtjevan zadatak. Chivas se smatra najpopularnijim meksičkim klubom, 2016. istraživanje među Meksikancima pokazalo je da za njega navija 44 posto svih stanovnika ove zemlje.

Naravno očekivanja su velika, a Hierro će pokušati da kao sportski direktor doprinese uspješnom poslovanju kluba, ali i osvajanju trofeja.

C.D. Guadalajara osnovan je 1906. godine i igra na stadionu Akron na koji može stati skoro 50.000 gledalaca.

Ovaj slavni klub ima devet naslova prvaka svoje zemlje, dva puta je osvajao Kup, jednom Superkup...

Top Komentari

Klicko
Panjina teška bio,fernando yebeni hijero
0 2
Klicko
Pogledaj brat gdje ovo smeće otišlo @Mostarac94 mada si ti navijač penal madrida od 2013-te al proguglaj ko je bio ovaj ološ
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi