Da je Hierro poslušao Costu, Španija bi vjerovatno bila u četvrtfinalu

Nije želio da Koke puca penal

Da je Hierro poslušao Costu, Španija bi vjerovatno bila u četvrtfinalu

E. Škorić

Diego Costa je mogao da spasi Španiju, ali njegov apel nije bio dovoljan Fernandu Hierru.

Španci su neočekivano u nedjelju ispali od Rusije, pošto nisu imali puno sreće prilikom izvođenja penala, ali da je Hierro poslušao Costu bivši prvak svijeta bi danas možda bio u četvrtfinalu.

Costa je primjećen kako je tražio da Koke ne puca penal, očigledno je znao da njegov saigrač iz Atletica nije baš previše siguran s bijele tačke i vjerovatno ga je gledao na treninzima.

Costa je dobacio Hierru, ali španski selektor je svejedno i veznjaka Atletica uvstio među pet pucača, ali je on promašio penal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kada je Akinfejev odbranio udarac Kokea, Costa se okrenuo prema Hierru i dobacio: "Rekao sam ti". To su zabilježile kamere, a kasnije je Akinfejev odbranio i penal Iagu Aspasu za veliku radost domaćina, koji će se u četvrtfinalu sastati s Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi