Legendarni Luca Toni na kraju sezone završava karijeru!

Ima (neostvarivu) želju za kraj

Legendarni Luca Toni na kraju sezone završava karijeru!

Napadač Verone Luca Toni najavio je povlačenje iz aktivnog bavljenja fudbalom na kraju ove sezone.

Legendarni fudbaler ima već 38 godina, a ovo će mu biti posljednja sezone u profesionalnoj fudbalskoj karijeri. Toni se nedavno vratio na teren nakon povrede, a u svojoj posljednjoj sezoni ima jednu veliku, možda i neostvarivu želju koju je podijelio sa medijima.

"Vrijeme je za odlazak u mirovinu. Nadam se da ću to proslaviti tako što ću ostaviti Veronu u Seriji A", rekao je Toni.

To će biti veoma težak zadatak, budući da Verona nakon 15 kola zauzima posljednje mjesto Serije A sa samo šest osvojenih bodova, a tim iz grada Romea i Julije još uvijek čeka na prvu pobjedu u sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luca Toni je u svojoj bogatoj karijeri, između ostalog, nastupao za Bresciju, Palermo, Fiorentinu, Bayern, Romu, Genovu, Juventus, Al-Nasr i Veronu. U dresu italijanske reprezentacije odigrao je 49 utakmica i postigao 16 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.