Legendarni Maldini će se okušati u novom sportu
Foto: EPA

Profesionalni teniski debi na ATP Challengeru u Milanu

Legendarni Maldini će se okušati u novom sportu

Legendarni defanzivac Milana i reprezentacije Italije, Paolo Maldini, će uskoro zabilježiti svoj profesionalni debi na teniskom ATP Challenger turniru.

Naime, Maldini, koji će uskoro napuniti 49 godina, će nastupiti na Aspiria Tennis Cupu koji će se održati u Milanu, na njegov rođendan, 26. juna.

Kako prenosi ESPN, bivši italijanski reprezentativac je dobio pozivnicu za ovaj turnir, a trebao bi nastupiti u doublovima. Njegov partner u doublu će biti njegov trener Stefano Landonio, bivši profesionalni teniser.

Maldinija mnogi smatraju jednim od najboljih defanzivaca svim vremena. Italijan je čitavu karijeru proveo u Milanu, a on je za ovaj klub nastupio čak 902 puta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajni lijevi bek je upisao i 126 nastupa u reprezentativnom dresu, ali se oprostio od reprezentacije prije nego što su Italijani 2006. godine osvojili Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi