Njemačka legenda se sutra oprašta na bizaran način
EPA

Iza njega je sjajna karijera

Njemačka legenda se sutra oprašta na bizaran način

Sutrašnja utakmica protiv Darmstadta za bivšeg njemačkog reprezentativca Marija Gomeza će vjerovatno biti posljednja u karijeri.

Gomez se u januaru 2018. godine nakon avantura u Bayernu, Fiorentini, Bešiktašu i Wolfsburgu vratio 'kući', a poslije više od 200 utakmica i 109 golova u dresu Švaba napušta Stuttgart.

Namjeravali su u Stuttgartu svojoj legendi napraviti spektakularan oproštaj, ali zbog pandemije koronavirusa na kraju će se Gomez oprostiti na bizaran način - pred praznim tribinama.

"Šteta je što se igrač s takvom karijerom ne može oprostiti pred punim stadionom", rekao je sportski direktor Stuttgarta Sven Mislintat.

Zbog takvog oproštaja žali i bivši trener Stuttgarta Felix Magatha koji je Gomeza označio jednim od najboljih napadača ikada koji su igrali u Bundesligi.

"Završiti karijeru promocijom u Bundesligu možda i nije tako loše", izjavio je Magath koji je 2004. godine dao priliku Gomezu da debituje kao profesionalni fudbaler.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Gomez se može pohvaliti mnoštvom ostvarenja, kako onih invidualnih, tako i onih timskih. Igrajući za Stuttgart i Bayern osvojio je tri naslova prvaka Njemačke, bio je prvak sa Bešiktašom, a u sezoni 2012/2013. podigao je i trofej Lige šampiona.

U proteklom periodu bilo je glasina da Gomeza želi nekoliko klubova iz MLS-a. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije