Legendarni Nelson Dida se u novoj ulozi vraća u Milan
Dida je proveo osam godina u Milanu

Brazilac se vraća u klub s kojim je osvojio brojne trofeje

Legendarni Nelson Dida se u novoj ulozi vraća u Milan

S. Pašalić

Nekadašnji golman Milana, Nelson Dida, vraća se u ovaj klub i bit će trener golmana ekipe Rossonera do 18 godina.

Legendarni 45-godišnji Brazilac se vraća u Milan u novoj ulozi nakon što je od 2002. do 2010. godine nastupao za ovaj tim i branio u 302 utakmice, od kojih je u 132 uspio sačuvati svoju mrežu

"Nova sezona već je započela za omladinski tim AC Milana, s timovima Primavera i U18 koji će naporno raditi u svom ljetnom trening kampu u Storu u Trentinu do 10. augusta"

"Među novim dolascima u trenerski štab Omladinskog tima Rossonera, jedan je poseban povratak: onaj Nelsona Dide, golmana Milana iz 2000. do 2010., koji je temelj svih uspjeha kluba u tom periodu. Dida se vraća u svoj klub kao trener golmana za U18 ekipe.", stoji u izjavi Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dida je stigao u Milan 1999. godine, a zatim je dvije sezone proveo na posudbi u Corinthiansu nakon čega se vratio i bio član sjajne ekipe Rossonera u periodu kada je ova ekipa bila u vrhu evropskog nogometa.

Sa Milanom je osvajao Ligu prvaka u sezonama 2002/2003 i 2006/2007, jednom italijanski Superkup, naslov prvaka Serije A u sezoni 2003/2004, trofej Svjetskog klupskog prvaka i UEFA Superkup u sezonama 2003/2004 i 2006/2007.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi