Legendarni Pele poslao poruku Messiju nakon što je postigao 700. gol u karijeri

Ušao u odabrano društvo

Legendarni Pele poslao poruku Messiju nakon što je postigao 700. gol u karijeri

Napadač Barcelone Lionel Messi prije tri dana u susretu protiv Atletico Madrida postigao je 700. gol u profesionalnoj karijeri. 

Tako je argentinski čarobnjak ušao u odabrano društvo fudbalera koji su stigli do ove magične cifre, a jedan od njih je i Pele.

Brazilska legenda je u karijeri postigla 767 golova i nalazi se na 3. poziciji vječne liste. Pele je na sebe preuzeo obavezu da Messiju poželi dobrodošlicu u društvo od sedam nogometaša.

Tim povodom se oglasio preko Instagrama.

"Leo Messi ne treba uvod. Neumoran, divan i sjajan. Lijepo vas je vidjeti kako igrate. Dobrodošli u klub 700 golova. Hvala vam što vas je uživanje gledati", napisao je Pele uz Messijevu fotografiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, osim Pelea i Messija u odabranom društvu je još pet igrača. Od aktivnih tu je naravno samo Cristiano Ronaldo koji je postigao 727 golova, ali u karijeri je odigrao preko 100 mečeva više od Messija. Portugalac je do cifre od 700 golova stigao u oktobru prošle godine. Prvi na listi je Josef Biscan sa 805 golova, a tu su još i Romario (772), Ferenc Puskas (746) i Gerd Muller (735).

Top Komentari

BobPaisley
...jedina razlika je u tome sto su Messi i Ronaldo golove postizali u najjacim ligama svijeta i LP koja je najjace klupsko takmicenje na svijetu,dok je Pele vecinu svojih golova zabijao indiosima iz amazonske prazume koji nisu znali pravila fudbalske igre...nije imao m*da doci da odigra bar jednu sezonu u Europi iako je imao brojne ponude...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti