Legendarni Pizarro u 38. godini pronašao novi klub?
Foto: EPA

Povratak fudbalskog romantika

Legendarni Pizarro u 38. godini pronašao novi klub?

Proslavljeni peruanski napadač Claudio Pizarro i u 38. godini života je interesantan pojedinim klubovima iz Njemačke.

Jedan od rijetkih fudbalskih romantika u modernom svijetu fudbala trenutno je bez angažmana, nakon što prošlog ljeta nije produžio ugovor sa Werderom, međutim sve je izvjesnije da će i dalje igrati u Njemačkoj. 

Prema pisanju njemačke štampe, za dovođenje Pizarra je interes pokazao Koln. U ovom bundesligašu su svjesni da od 38-godišnjaka ne mogu očekivati veliki broj golova kao što je to bio slučaj dok je ranije nosio dres Werdera, ali jasno im je kako Peruanac svojim iskustvom može donijeti dosta toga dobroga.

Olakšavajuće za Koln je to što Pizarro ne bi bio velike finansijske zahtjeve, niti bi se bunio kada bi sjedio na klupi, a osim toga bio bi od velike pomoći sadašnjem napadaču Jhonu Cordobi. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pizarro je inače najbolji strani strijelac u historiji Bundeslige. Osim Werdera, tokom svoje bogate karijere još je imao priliku igrati za Bayern, Chelsea, te peruanske klubove Alinaza Lima, Pesquero i Cantolao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi