Legendarni Raul odigrao posljednju utakmicu u karijeri!

Od fudbala se oprostio titulom

Legendarni Raul odigrao posljednju utakmicu u karijeri!

Nekadašnji fudbaler Real Madrida i legenda španskog fudbala Raul Gonzales sinoć je odigrao posljednju utakmicu u karijeri.

Španski napadač je sa svojim New York Cosmosom dočekao Ottawu, protiv koje je slavio sa 3:2 i tako osvojio titulu u NASL (North American Soccer League).

Iako je prvo ime utakmice bio trostruki strijelac Cellerino, fokus svjetske javnosti je na Raulu, čiji je odlazak u fudbalsku mirovinu veliki gubitak za najvažniju sporednu stvar na svijetu.

"Iza sebe imam nevjerovatnu godinu, ali sam prije tri mjeseca odlučio da završim karijeru. Ovo je savršen način za odlazak, a sada je vrijeme da se odmorim. Ponosan sam na sve što sam radio. Počinjem novi život, koji je pomalo tužan, ali sve će biti u redu", izjavio je legendarni Raul.

U svojoj bogatoj karijeri, Raul je odigrao 932 utakmice za Real Madrid, Schalke, Al Sadd i Cosmos, i postigao je 388 golova. Za reprezentaciju Španije je u 102 nastupa postigao 44 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.