Legendarni Robbie Keane objavio kraj karijere i odmah dobio posao

Proslavljeni Irac ide u fudbalsku mirovinu

Legendarni Robbie Keane objavio kraj karijere i odmah dobio posao

Legendarni irski napadač Robbie Keane danas je zvanično objavio kraj bogate karijere koja je trajala duge 23 godine.

Indijski klub po imenu ATK ostat će upamćen kao posljednji za koji je nastupao ovaj 38-godišnji golgeter, koji je ranije s velikim uspjehom igrao za Tottenham, Liverpool, LA Galaxy, Inter, West Ham, Aston Villu...

Čim je završio karijeru, Robbie Keane je dobio posao pomoćnog trenera gdje će asistirati novoizabranom selektoru Micku McCarthyju u reprezentaciji Republike Irske.

Robbie Keane nije bez trenerskog iskustva, jer je u ekipi ATK-a obavljao zanimljivu funkciju igrača-trenera koja je svojstvena za Indijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najveći trag je Keane ostavio igrajući za Tottenham, a u karijeri je odigrao 883 utakmice i postigao 393 gola. Mnogi smatraju da je najbolji igrač Irske svih vremena jer je rekorder po broju nastupa (146) i golova (68) za reprezentaciju svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti