Legendarni snimak iz 1996. godine: Samo jedan čovjek tada je vjerovao u ovog 18-godišnjaka

Redknapp hvali Lamparda

Legendarni snimak iz 1996. godine: Samo jedan čovjek tada je vjerovao u ovog 18-godišnjaka

E. Škorić

Frank Lampard počeo je trenersku karijeru, došao je preko Derbyja do klupe svog nekadašnjeg kluba Chelseaja i, bez obzira na loš start na klupi Plavaca, istinska je nogometna legenda.

Trenersku karijeru možda za sada nema na nivou igrače, ali i kao igrač je na početku bio loš. U West Hamu je počeo i nakon loših igara na startu, samo jedan čovjek ga je zaštitio od kritičara - Harry Redknapp.

Tako je 1996. godine Redknapp govorio sve ono što drugi nisu mislili, a na kraju se ispostavio da je bio u pravu.

"Ne bih to želio da kažem pred njim, ali on će ići do samog vrha. Mislim da tu nema sumnje, jer ima sve što je potrebno da postane vrhunski veznjak. Njegov stav je prvorazredan. Ima snage, može igrati, može prolaziti i zabijati golove", govorio je Redknapp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lampard je tri puta osvojio titule u Premier ligi, četiri puta u FA kupu, jednom u Ligi prvaka i bio je drugi najbolji grač svijeta.

Za Chelsea je postigao nevjerovatnih 147 pogodaka i naziva se jednog od najvećih legendi tog kluba, ali i engleskog nogometa.

Top Komentari

zvjezdan10
novinari kao i obicno pokusavali glumit trenera i tad , ovaj ubjedjuje rednapa da lamp nije dovoljno dobar a lik se je postao jedan od najboljih veznjaka
4 0
Grohot
Mason Mount jednako talentovan kao sto je Frank te 96 bio. Samo malo vremena i dokazat ce se o kakvom igracu je rijec
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi