Legendarni Tomasson nahvalio Ahmedhodžića: Razvija se nevjerovatnom brzinom

Potencijalni bh. reprezentativac igra odlično za Malmo

Legendarni Tomasson nahvalio Ahmedhodžića: Razvija se nevjerovatnom brzinom

Endin Čaušević

Mladi defanzivac Anel Ahmedhodžić ove sezone je pravo otkriće jer pruža odlične igre za švedski Malmo.

Ovaj 21-godišnjak u Malmo se vratio početkom godine s posudbe iz Hobroa i ustalio se u prvi tim. Za Malmo je uspio odigrati 19 mečeva u prvenstu, te je zabio jedan gol i upisao asistenciju.

Ahmedhodžić ima švedsko državljastvo, ali se odavno povezuje s našom reprezentacijom. Nije tajna da je NSBiH kontaktirao ovog defanzivca koji bi sigurno bio veliko pojačanje za odbranu Zmajeva.

No, i u Švedskoj ne žele ništa prepustiti slučaju i planiraju ga pozvati u tim već za mečeve Lige nacija i bit će zaista zanimljivo vidjeti šta će na kraju ovaj mladi fudbaler odlučiti i za koju reprezentaciju će zaigrati.

U međuvremenu Ahmedhodžić je dobio velike pohvale od trenera Malmoa legendarnog Jon Dahla Tomassona. On je oduševljen pas igrom Ahmedhodžića, te preciznim dugim pasovima kojima stvara probleme protivnicima.

"Radi se o sjajnom fudbaleru koji zaista napreduje nevjerovatnom brzinom. Pokušavamo neke nove stvari na trenizima i on daje zaista svoj maksimum. Ništa ne dolazi preko noći, ali mi je drago vidjeti koliko se trudi. Ima zaista dobar pas i sada radimo na tome da to radi još bolje i brže. Imao je neke greške u prošlom meču, ali je to sada iza njega. Morate vidjeti i odlične stvari koje on radi na terenu, a ne samo brojati greške", rekao je Tomasson.

Top Komentari

nijepoznat
Cool
1 1
Keno
Kolko ja znam on ina duplo drzavljanstvo, znafi svedsko i nase
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije